top of page
Yazarın fotoğrafıClub MAM

Bedeniniz ile Birlikte Ruhunuzu da Tazeleyen Masajın Faydaları

Arapça olan mass ve Yunanca olan massein kelimelerinden türeyen masaj; deri yüzeyinin uyarılması ile deri altı dokusunun, kasların, dolaşım sisteminin ve daha pek çok vücut öğesinin uyarılmasını sağlayan hareketler bütünüdür. Masaj yapılan bölgedeki dolaşım sistemi uyarılmış olacağı için kan akışı hızlanır ve dokuların yenilenmesi kolaylaşır.


Birçok kişinin lüks olarak gördüğü masaj, beden ve zihin sağlığının korunmasını sağlayan önleyici bir tedavidir. Uzman masörler tarafından uygulandığında kas ve kemik zedelenmeleri başta olmak üzere pek çok hastalığın başlamadan tedavi edilmesine yardımcı olur. Masajın faydaları halk arasında yaygın şekilde biliniyor olsa da, bu terapileri görmekten çekinen çok sayıda insan da bulunuyor.


Toplum arasında kulaktan kulağa yayılan yanlış bilgiler bu durumu tetiklemekte ve bu çekinceler kuşaktan kuşağa aktarılmaktadır. Yüzlerce yıldır rahatlatıcı, dinlendirici ve önleyici olarak uygulanan bu terapiler uzman kişilerce gerçekleştirildiği sürece zararsızdır. Ancak masaj terapilerinin eğitimli ve deneyimli uzmanlar tarafınca uygulanmaması, sunduğu faydalardan mahrum kalmanıza neden olabilir.


Birçok kişi masajı keyif almak için yaptırmaktadır. Ancak masaj yaptırmak, vücut sağlığı açısından oldukça faydalıdır. . Masaj sayesinde, fiziksel ve ruhsal olarak iyileşme ve korunma kazanılmaktadır.Masaj yaptırmak sadece rahatlamanıza yardımcı olmaz, aynı zamanda bağışıklık sisteminize de faydalı olabilir.Deriye, kaslara, kemiklere, eklemlere, eklem çevresi yapılara, dolaşım sistemine, sinir sistemine, salgı bezlerine ve iç organlara etki ederek bu yapıların fonksiyonları üzerinde etkiler oluşturur.

Genel olarak masajın vücuda faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Düzenli masaj yaptırıldığında, vücuttaki lenfosit kan hücrelerinin sayısı artıyor ve vücudun bağışıklık sistemi güçleniyor. Hastalıklara karşı daha güçlü bir savunma sistemi anlamına gelen artış, masajın hayat rutini içinde yer alması gerektiğinin kanıtı oluyor.

  • Masajın postür bozukluklarında ve omurga sağlığında etkisi de öne çıkıyor. Uzman tarafından yapılan masaj, postürün düzelmesine ve daha dik durmaya yardımcı oluyor. Hem iskelet hem de kas sistemini hedef alan masaj hareketleri, düzenli seanslarla sonuç veriyor.

  • Kronik kabızlık sorununun giderilmesini sağlar.

  • Metabolizmanın hızlanmasını sağlar.,

  • Vücuttaki ödemin atılmasını sağlar.

  • Masaj, kan dolaşımını hızlandırır ve depresyonu yatıştırır.Ayrıca kronik ağrıların azalmasına yardımcı olur.

  • Stresi azaltan masaj aktivitesi, kasların gerginliğinin ortadan kalkmasını sağlıyor. Bölgesel enerji bloklanmaları, kas sıkışmaları, yanlış hareket nedeniyle yaşanan tutulmalar masaj yardımı ile yok olabiliyor.

  • Masaj sayesinde kendinizi daha mutlu hissetmeniz mümkün. Masaj seansı sonrası vücutta stres hormonu olarak bilinen kortizol düşüyor. Ayrıca Arginine Vasopressin (AVP) adı verilen saldırganlıkla özdeşleşen ve kortizol artışına destek olan hormonda da ciddi oranda düşüş göze çarpıyor. Adrenalin de düşüyor ve vücut rahatlıyor. Yapılan araştırmalar kişilerde anksiyete ve depresyon oranının masajla düştüğünü ortaya koyuyor.

ClubMAM'da masaj seansları; Thailand asıllı NİTA ile Salı ve Cuma günleri belli saatlerde 1 yada 1,5 saatlik Refleksoloji, İsveç Masajı ya da Thai Masajı seanslarımız başlamıştır.



Refleksoloji Masajı

Bölgesel masajlar arasında en çok bilineni olan refleksoloji masajı, yalnızca ayağa uygulanır. Ayak tabanındaki belirli sinir noktalarına odaklanarak vücudun tamamındaki sorunların çözülmesine dayanır. Özellikte ayakta uzun süre duran kişilerde büyük bir rahatlama sağlar, kişiye özel bir baskı seviyesi belirlenerek masaja başlanır.


Klasik İsveç Masajı

El, ön kol ve dirsekler yardımı ile gerçekleştirilir. Masajın faydaları arasında kas gerilimlerinin azaltılması gösterilebilir. Dinlendirici özellikteki bu masaj, terapi sonunda kendinizi çok daha dinç hissetmenize de yardımcı olur.


Thai Masajı

İsminden anlaşılabileceği gibi Tayland’ın dünyaya armağanı olan masajda germe, çekme ve esnetme gibi hareketler uygulanır. Vücuttaki enerji noktalarına uygulanan basınç ile denge oluşturulmasını amaçlar. Diğer masajlara kıyasla uygulama süresi daha uzun olan thai masajının faydaları arasında vücudun esnemesini sağlamak ve ağrıları gidermek gösterilebilir.


48 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page