top of page
Yazarın fotoğrafıClub MAM

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ NASIL GÜÇLENDİRİRİZ?

Güncelleme tarihi: 1 Ara 2022

Öncelikle bağışıklık sistemi vücudumuzun savunma sistemidir. Vücudumuza dışarıdan gelen zararlı mikroorganizmalarla savaşır ve bizi hastalıklara karşı korur aynı zamanda düzenli egzersiz yapmak vücudumuzun enfeksiyonlar, zararlı bakteriler ve en önemlisi virüsler ile mücadele etmekte önemli bir savunma kalkanı parçasıdır. Egzersiz yapmak bağışıklık sistemini güçlendirmekte etkilidir kalp sağlığını güçlendirir, kan basıncını düşürür, vücut ağırlığını kontrol altına almamızı sağlar. Ruhen ve bedenen kişinin daha sağlıklı olmasına katkıda bulunur. Spor salonuna gitmekten çekiniyorsanız basit yürüyüşler, basit hareketler de egzersiz için yeterlidir. Önemli olan dengeli beslenmek, düzenli uyku ve egzersizdir. Dengeli ve temiz beslenerek günde 8-10 saat uyumaya dikkat ederek ve egzersiz yaparak bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkün. Çalışmayan kişilerin evde yaptıkları hareket egzersiz değildir, normal akıştır.

Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için yapılması gerekenler:

  • Düzenli ve yeterli uykuya özen gösterin. Vücudun kendini iyileştirme mekanizması uykuda ve dinlenme sırasında etkilidir. Düzensiz uykunun bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkileri bulunmaktadır.

  • Spor merkezlerine gitmekten çekiniyorsanız ev içerisinde kısa süreli egzersiz yapabilirsiniz. Düzenli egzersiz besinlerin doğru emilmesini sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

  • D vitamini almak önemlidir. Doktorunuzun önerdiği dozda D vitamini kullanımına dikkat etmelisiniz.

  • Temiz beslenmeye dikkat edilmeli et, balık, süt ve süt ürünleri, tahıl, sebze ve meyveler düzenli olarak tüketin.

  • Alkol, sigara, içmemeye özen gösterin.

  • Az su tüketimi vücudun direncini azalttığı için bol su için.

  • Günde fazla değil sadece bir porsiyon meyve yeterlidir. Sabah kahvaltılarında taze sıkılmış meyve suyu içilebilir hazır meyve sularını içmemeye özen gösterin.

  • Portakal, greyfurt, limon, kırmızı biber vb. C vitamini yönünden zengin besinleri tüketmelisiniz.

  • Ana öğünlerinizde beslenme düzenine dikkat etmeli ve her şeyden ölçülü yemelisiniz. Bu dönemde fazla karbonhidrat tüketmemeye özen gösterin.


6 görüntüleme0 yorum

Comentários


bottom of page